Mycket slit och släp!

Då borde vi ju kommit en bit på väg och det har vi väl också.
Vi har dock mött på lite motgång, men inget farligt.
Hade ju bestämt oss för att trots allt måla i det lilla extra rummet då vi fick massa färg över. Tänkte göra på det enkla sättet och bara måla direkt på tapeten. Men de som bott där innan har ju slarvat så in i norden då de tapetserat så tapeterna var ju lösa typ överallt så de va ju bara att riva ner skiten och börja från skratch :(
Känns ju jäkligt surt eftersom vi precis rivit ut i stor sett hela köket eftersom de va de vi skulle fokusera på. Så det känns som en jäkla massa onödigt jobb.
Men som sagt i köket har det gått som smort, det mesta av underskåpen är utrivna och kaklet borttaget.
Bilder kommer en annan gång.

Vattenproblemet nästintill löst

Då har jag äntligen fått tag i Bo på HSB och pratat med honom om avstägningen av vattnet i köket. Han sa att det bara var att stänga av det (går till alla lägenheter) och sätta dit ballofixer oxh sen sätta på vattnet igen. Så det kändes skönt att ha fått klartecken från honom.
Lasse har fixat så en rörmokare ska komma och kolla på de där redan ikväll. Han skulle komma hit till jobbet och låna min nyckel och kolla hur det ser ut så kanske han kan fixa det där redan ikväll, det skulle ju verkligen vara det bästa.
Känns som att det går framåt i alla fall, blir dock lite mer jobb än jag räknat med.
Vi ska nu höja bänkhöjden i köket med 5 cm så det blir dagens standardhöjd på 90 cm och för att vi ska kunna det måste vi kakla om över diskbänken också. Det kommer va ett jäkla jobb med det, men det ska bli kul iaf för man lär sig ju en hel del när man håller på och det är sååå himla kul att se den färdiga biten sen så det är värt allt hårt arbete. Hallen blev ju tokfin :)

Färgen

Färgen

Som sagt syns det dåligt hur färgen ser ut, detta är efter ett lager med färg. Nu sitter det två lager fräg och väggen är klar!

Grundmålat

Grundmålat


Addes hitler musche

Addes hitler musche

Tyvärr jäkligt suddig, men adde fick en fin hitler-musche när han slipade. så sööööt :P

Småfynd

Småfynd

Lite småsaker vi hittade när vi slet bort bänkskivan. Bla. en gammal trislott från 94 och ett supergammalt kvitto från konsum från 68 :)

Slipning för fulla muggar

Slipning för fulla muggar

Finslipning. Spacklat och klart.

2006-10-24

Då var äntligen hallen klar.
Eller den är klarmålad om man säger så. Nu ska väl listerna tillbaka och vi ska troligen lacka om dörrlister och trösklar också, passa på att frächa upp när tejpen och de överiga listerna ändå är borta.
Blev halva burken färg kvar så vi har funderingar på att slipa tapeten i extra rummet och måla även dom. För taperna där inne är inte fina. Dessutom sitter det även där en bård. Dom som bott där innan måste varit kåta på bårdar för dom finns typ överallt, och jag HATAR bårdar. Är så jäkla fult!
Färgen vi valt är förövrigt ljus,ljus,ljus aprikos. På kort ser det nästan vitt ut så det är en väldigt behalig ton. Kommer bli asfint när allt e klart.
Nu är det väl köket som blir nästa projekt. Ska ringa Bosse imorron och kolla hur jag stänger av vattnet i köket så man kan slita ut bänkskivan. Nu vill ja de ska hända saker :)

Rester

Rester

Alla skruvar, handtag och gångjärn som satt på luckorna!

slipning

slipning

Adde fick låna värsta gasmasken från jobbet, å de va behövligt för de dammar som tusan!

under diskbänken

under diskbänken


och efter

och efter


Köket innan luckborttag

Köket innan luckborttag


Tapetrester

Tapetrester

Tapet över hela golvet.

Tapeten borta!

Tapeten borta!

Lite suddig. Men såhär vackert var det under den fula blå :)

Den ooootroligt snygga halltapeten

Den ooootroligt snygga halltapeten

Detta är vad det var innan rivning!

Mycket jobb

Då har äntligen lägenheten blivit vår!!
Känns grymt skoj och jag var där hela dagen i onsdags och rev tapeter i hallen.
Gick väldigt lätt att få bort första lagret, satt inte alls hårt, men sen när man skulle fortsätta å får bort det andra så satt det då istället som berget. Så jag höll på där med vattenspruta och en kniv, men det blev jobbigt.
Som tur var har man snälla "grannar" som jag kunde låna lite saker av som jag givetvis inte tänkt på. Ullis var guld värd. Fick låna en stege av henne, den har jag använt en massa å den funkar super fint :)
Tur att hon va ledig i onsdags så vi kunde äta lite lunch, så jag fick en paus för sådär jäkla skoj e de inte.
Idag var jag och adde där en stund på kvällen och adde höll på i hallen och slipade på tapeterna så det blir jämt och bra innan det ska spacklas och sen målas. Måste ju va tokjämt för allt syns ju då man målar :/
Själv så skruvade jag ner alla skåpluckorna i köket för dom ska in på lack så do blir fina och vita igen :) Va ganska så slitna gångjärn, många som var trasiga och många konstiga skruvar. Men de kommer bli fett fint då de är klart...