Firmafest

Igår var det firmafest.
Kräftskiva hemma hos Gabbe.


Vi köpte 2 backar öl till 7 pers. När vi åkte hem räknade jag att det fanns 10 kvar. Så vi drack rätt bra, iaf vissa av oss. jag tog det rätt lugnt för en gångs skull. Kände inte riktigt för att bli packad. Jag har ju redan gjort bort mig på en kräftskiva med jobbet, så det får räcka :)


Dom här tre (Frida, Lasse och Henke... vars hand du ser i bild) drack som om det inte fanns någon morgondag. Fast dom va inte sådär jätte fulla ändå. INte mer än vanligt. Vilket iofs var rätt mycket. :D


Johanna var nykterist. Även chaufför. Vi hade massor med kräftor...muuuums


Efter middagen så spelade vi twister. Det var jättekul och jag vann massa ggr.
Men jag hade rätt tur med min placering också.


Det sista vi gjort vara tt bada badtunna. Super nice. Var 40 grader i den så det var super varmt. Jag och Henke satt i längst. Var väl i där typ 2 timmar eller så. Men det var skönt. Vi föreställde oss vinter utanför. Hur det skulle va med snö på träden och -10 i luften. Det skulle va en helt annan grej då.
 Det var firmafesten det. Mycket skoj som vanligt.


Idag fick jag ett brev från sigtuna kommun. Jag har ju sökt att plugga naturkunskap B på komvux. Fick alltså brevet idag so kärringen skickat igår där det står att min första lektion är den 13/8 (alltså igår) och att om man inte infinner sig på första lektionen så får man inte gå. Hur j-la dum e den där j-la kärringen då som skickar ut det där pappret till mej samma dag som jag ska vara där klockan 9 på morgonen. Hon hade dessutom mitt telefonnr. och kunde ha ringt. Men här i j-la stockholm hjälper man då f-n inte varandra. Hade de varit i norrland eller så hade nån ringt och talat om hur de va. Hon va dessutom j-ligt otrevlig redan från början. Blir så förbannat hur man kan vara så himla oproffsig. Hon jobbar ju med det där jämt. Ok att ja skickade in min ansökan sent, men jag kompeltterade med betygen i måndags morse. Det hade bara avrit för henne att skicka mig pappren då så hade jag ju fått dom på tisdagen och kunnat gå, eller bara ringt. Är riktigt j-la förbannad. Får det evrkligen gå till såhär?









Sundsvall

Jag och Adde åkte till sundsvall den 6 augusti och åkte hem den 11. Var meningen att vi skulle åka på söndagen men ingen av oss ville så vi åkte hem måndag morgon istället.
Vi hade det jätte kul och skönt där uppe, som vanligt.


Första kvällen delade jag och Miaja på en flaska vin och sen blandade hon iordning en god drink till oss. Baccardi Razz och fruktsoda. Alltid lika gott.


Maija och Fredrik.

+
På torsdagen åkte vi till Addes mor mor och morfar. Vi fikade och åt middag där. Addes mormor på bilden.


Barnen passade på att fiska också. Otroligt fin natur i Norrland. Fredrik lyckades få en abborre på kroken. Frida fick inget. Adde lyckades få botennapp han. Hela kroken fastnade i botten. Omöjlig att få upp så den blev kvar på sjöbotten.


Barnen fick åka cab hem också. Dom hade längat tills vi kom upp så de skulle få åka cab. Fredrik tyckte de va jättekul och ville alltid åka med oss så fort vi skulle nånstans. tror även Frida tyckte det var kul, men hon e så blyg så hon vågade inte åka om inte Fredrik åkte.


På fredagkvällen var vi på en fiskrestaurang som ligger ca 5 mil från Timrå. Men de har himla god mat där.


Jag, Maija och barnen åt rökta räkor med aioli till förrätt. Så himla gott så man skulle kunna äta hur många som helst. Deras aioli är den godaste jag ätit. mums


Sen blev det abborr till huvudrätt. Supergott.


Frida åt med god aptit. Hon åt väldigt lite annars men när det bjuds på pannkaka tror man inte att det finns nått stopp. fascinerande.


På lördagen gick vi (barnen cyklade) till en pizzeria som låg en bit bort. Köpte med oss pizza där och gick ner till vattnet och åt den där. Var dock väldigt sandigt så det blev lite jobbigt. Men det var ju mysigt iaf :)
På kvällen hade vi släktmiddag. Anneli (addes andra moster) kom över och även addes mormor och morfar. Så vi åt fläskkarre, ugnspotatis, sallad och sås till middag. Vi var ju inte sådär super hungriga eftersom pizzalunchen blev ganska sen.


Eftersom vi sa till på lördagkvällen att vi ville stanna en dag till så erbjöd vi oss att stå för maten den sista dagen. Behövdes dock inte handla så mycket eftersom deras kyl var så välfyld. Vi gjorde pannkaka till lunch. Inte det lättaste. men när värmen på plattan blev rätt då gick det som på räls. Blev massa pannkakor och tom lite över.
Till middag gjorde vi tacos. Maija hade redan köpt allt till det också så det var bara att laga iordning.

Efter pannkakorna och innan tacosen var vi i Birsta och bowlade. tro det eller ej med jag var bäst av alla. Har nog aldrig hänt förr. Fick 136 på en serie + att jag fick 340 nånting totalt. Vilket även det var mest av alla. Så jag var rätt nöjd. men det var nog en engångsföreteelse. kanske....

Nu e vi iaf hemma och jag har varit iväg och kastrerat katten. Stackarn e alldeles borta nu och måste ha en krage runt halsen i 10 dagar. Lider med henne. Hon ser riktigt sur ut också. Men det kan man ju kanske förstå.